Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen om sittandets svåra konst

   Man behöver en avsedd plats. Denna kan vara beskaffad hur som helst och vara placerad nästan var som helst. Man börjar med att luta sig mycket svagt framåt medan man försiktigt böjer knäleden. Detta bör ske simultant för bästa resultat. När du väl lyckats med detta placerar du ändan på avsedd sittplats. Detta innebär nu troligtvis att du sitter rent fysiskt.

   Det svåraste momentet är nu att även sitta själsligen och inte springa omkring som en höna och picka i dig frön som ligger utspridda på marken. Sådana där frön som en ovarsam bonde tappat ur sin hink då han gick förbi lite för fort med häftiga rörelser en dag när den första frosten lagt sig över marken och löven rullat ihop sig som trötta hundar av pergament. Du ser! Detta är precis vad som avses med hönan och fröna. Hör du som har öron!

   Nåväl, låt ändan finna sig tillrätta, räta upp ryggen något och låt huvudet vila på ryggpelaren. Slappna av i lår, vader och fötter. Fortfarande rusar din själ en bit ifrån dig, men om du bara sitter stilla rent fysiskt kommer den att komma dig till mötes på samma sätt som en fiskare drar in den fångade fisken genom långsamma rörelser med haspeln. Det är nu det riktigt svåra börjar.

   Så fort själen satt sig börjar kroppen skruva sig. Den vet inte riktigt hur den ska umgås med sig själv. Fingrarna börjar trumma på knäna, tårna vickar och du får en oemotståndlig lust att vrida på huvudet och resa dig upp för att göra kaffe till de där gästerna som kanske kommer, eller inte.

   Men om du sitter kvar utan att göra kaffe kommer själen försöka picka i sig nya frestande frön eller börja förbanna kroppen och skrika till den att skärpa sig: att ta tag i livet liksom och börja gå på gym i stället.

   Innan du vet ordet av har du köpt ett mentalt årskort på gymmet och du börjar planera hur du ska kunna vinna Mr. Europa-tävlingen 2018. Skulle du av en händelse göra detta skulle din lycka vara gjord och alla skulle plötsligt gilla dig på Facebook och ingenting skulle mera vara sig likt i ditt liv där du sitter oändligt ensam som både häst och ryttare. Galopperar på en gapflabbande försökskanin rakt in i en filmad solnedgång.

 

 

 

 




Övriga genrer av Stefan Albrektsson
Läst 424 gånger
Publicerad 2017-11-18 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson