Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt ska komma hem en gång

Allt ska komma hem en gång
som en stor orkester
en gång hittar samma ton
stark och skör
främlingar blir gäster
publiken tar semester
vill hellre va aktör
den som har förlorat tron
på överdrivna fester
politiker och präster
vill hellre va traktör
på eget instrument
hellre producent
än passiv konsument
då har vinden vänt
när alla är i svang
i sin egen klang
men samtidigt tillsammans
i harmoni och dissonans
under samma dirigent
i samma lystna dans
lyfts falska toner i balans
när helhet får en chans
att se i sammanhang
då tas tillvara var talang
utan titel eller rang
klingar varje stämma
alla bärs av Yin och Yang
alla glömt att ondskan fanns
alla är nu hemma





Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 252 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-18 12:48



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En framtidsvy att önska sig. Jag önskar att många skulle läsa dina tänkvärda texter, med djup och mening.
2017-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren