Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyssnandet i tidlöshetens spår





Baryton stämman
Har tystnat

Ljudet från en
Diamantnål
Och LP skiva

Lever kvar

Så enkelt att
Lyssna till
Det njutbara

Det som säljer
Och bedårat
Miljontals öron


Men resten är borta
födsloskriken
Prestationsångesten
Ensamheten och
Sjukdomen innan
Slutet.

Bara en njutbar
tidlös baryton
stämma

Som gått ur tiden

Men som finns kvar
när en diamantnål

Snuddar vid ett plastspår

Och någon med en rysning
fäller en tår av välbehag
saknad och längtan. ..

Tiden skrapar och skrapar
I evighetens spår

Och du är en diamantnål
som upptar ljudet från
ett plastspår

Det låter så himla vackert
När du spelar upp
till toner av

en
Baryton stämma som
bara finns kvar i ett
skal av förgångenhet

Men var kommer
Din diamat och
Din lyhördhet
Ifrån?

Kanske är den
Medfödd

Även om apan
Inom oss ändå
Gillar banan

Mest av allt









tillägnat:
De med barytonstämma
och Greg Lake




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-19 01:53



Bookmark and Share


  Palett
Fin hyllning till den bortgångne !
2017-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP