Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"En lagrad historia"


Den förglömda ladugården i Vilstalund



Gammalt Drägg
Från 1700-talet

Som fastnat på
en logvägg

Och är ivägen
För sig själv

Drängar som
spottat snus
och blod

Men ansträngt
sig i sitt anletes
svett ändå
i ändlös förväntan


Hundratals med
Boskap som tjänat
Väl. Levt avlivats
Och blivit till föda

Ladugården det som
Varit förutsättningen
För Rikets välstånd

Där allting börjat
och allting slutat
i begrundad tystnad

Halvfrysen svinmålla
Och nässlor frodas än

Och vildkatten som
smiter In om natten

För att söka skydd
och föda. ..



Även för en nedlagd
Ladugård är ännu
Inte allt utan mening

Fastän det blivit förvandlat
Till ett Sommarförråd av
några köpstarka Stockholmare





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-11-19 03:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
intressant odyssé, historia i medern form o klippning... jag måste säga att jag förflyttas verkligen bakåt i tiden och får en nyväckt känsla för allt detta du skriver om i dåtida svedala land, jag tycker det är viktigt att inte förtränga det... och denna text liksom många av din hand gör aldrig någon ansats till att just förtränga utan lyfter upp o fram till beskådan för läsarna - applåder ska du ha, tvivelsutan!!!
2017-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP