Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnuft och känsla





Visst gör det ont när hjärtat brister

varför skulle annars känslorna förneka

hoppas och tro att förnuftet har fel




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 568 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2017-11-19 10:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...fint...
2017-11-24

  MALVAA VIP
förhoppningsvis
ett God hjärta slår bara för det goda :)
2017-11-21

  ULJO
Så fenomenalt tänkt
2017-11-21

  Respons VIP
Jane Austen möter Karin Boye och skapar en Mar(ge)rita. Finurligt!
2017-11-21

  Olof Lagerhorn VIP
Klar och vacker tankegång kring den intrikata bonad vi väver med trådar av förnuft och känsla.
2017-11-20

  Gunnel Eriksson VIP
Gillar denna parafras av Karin Boyes
dikt. Du klär den med dina känslor.
2017-11-20

  Maria Sundelin VIP
Så sant så
Kramar
2017-11-19

  S~A •••
Precis så. Mycket stark dikt
2017-11-19

  M.Eta
Bra tanke!
2017-11-19

    Peter Söderqvist

Förnuft och känsla som om de vore motsatser.
Men ändå tycks de samverka. Finurligt.
2017-11-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Tankar, som säkert de flesta av oss känner igen. Fint diktat!
2017-11-19

  Anya VIP
Tycker om den psykologiska tonen här. Jaa många lever i förnekelse...kanske vi alla? Förnuftet är svårdefinierbart. Vad är det egentligen?
2017-11-19

  Öknens Ros VIP
Talande text.
2017-11-19

  Eva Helene VIP
Så fin liten tankepärla!
2017-11-19

    MichaellQ
Gillar dina ord... Kärleken finns omkring oss, men det är inte alltid våra hjärtan lyckas greppa tag i ett annat hjärta(eller tvärt om). Du får ett bokmärke ifrån mitt hjärta i alla fall :)
2017-11-19

  överlevaren VIP
Det finns laddning i orden...det är marigt att skilja hjärta eller hjärna och visst gör det ONT annars skulle vi inte värja oss.
Bra skildrat!
2017-11-19

  Niliboy
Nej, hjärtat får inte brista, har det brustit nån gång för man förlita sig på vaksamheten å Andens läkande! Visst är livet förkovrande!
2017-11-19

    ej medlem längre
En helt underbar poetisk pärla, med inspiration av Jane Austen och Karin Boye. Bokmärkes! :-)
2017-11-19

  Ezmeralda VIP
Fint, tankeväckande.
2017-11-19

    ej medlem längre
Som en skön blandning mellan Karin Boye och Jane Austen, romantik och skarpsinne!
2017-11-19

    ej medlem längre
Hopp och tvivel är som två tvillingsjälar, ibland svåra att sära på.
2017-11-19

  Kungskobran VIP
Får mig osökt att tänka på Karin,Boyes.
"Det gör ont när knoppar brister"
Fint skrivet
2017-11-19

  walborg
kloka samtalspartners båda
2017-11-19

    ej medlem längre
kärleken hade en missunnsam vän
förnuftet


2017-11-19

  limerick
Du är så bra!
2017-11-19

  Lars Hedlin
Bra där!
2017-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP