Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Över alla världsdelar.


Albert Speer

En vandring i ”trädgården” i centrala Berlin;
Spandau, dag efter dag under 24 år upplevde
Arkitekten Albert Speer alla världsdelar.

Rudolf Hess tilltalade Albert Speer aldrig,
vakterna från de fyra segrarmakterna lät
Albert gå med undantag av ryska soldater.

Albert besökte i sitt inre allt som var värt
uppleva, platser i väntan på frigivningen.
Land och städer, dofter, kultur, människor.

Märklig förmåga till anpassning vilka även
fängslade judar utvecklades som teknik, en
potatis blev till kött, vattniga soppor till
kulinariska läckerheter...

Darwins teori om anpassning till miljöns
svåra situationer har överlevt intill nu…
Endast den starke överlever tack vare vår
förmåga till anpassning…




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 458 gånger
Publicerad 2017-11-19 12:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje