Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"någonting bortomnära i det som är hitomfjärran" Gunnar Ekelöf ur Absentia animi från samlingen "Non Serviam" (1945).


Bortomnära oas


Som när en aftonsång i gräset sjunker in.
Och vinden faller till marken.
Där vi trampat oss bortom det tillgängliga.
Det åtkomliga. Närmat oss det ursprungliga.
Det som inte söker sitt. Utan bara är.
Stilla dröjande. En rastplats för hastande.
En oas mitt ibland oss.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-11-19 16:51



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Ljuvlig!
"Som när en aftonsång i
gräset sjunker in"
Den oasen vill jag bära
med mig.
2020-06-07

    Taly
titeln!
2017-11-19

    ej medlem längre
Det behöver man ibland, tror emellanåt att oas stavas Ö-L...
2017-11-19
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP