Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det åter vinter över Stockholm

då den första snön för i år har landat på alla tak
och mark
Så ute har det blivit minusgrader och kallt då det
har blivit halt på alla trottoarer och vägar
Så nu lär det inte dröja länge innan de fyller alla
vägarna med sand och salt till bilarnas förtret
Och varför det
Jo, för de rostar ju sönder så lätt på grund av det
Helt klart ett dilemma för alla bilägare
Så allt är sig likt
Bara en dryg månad kvar till jul och nyår då de
flesta människorna skålar in det nya året
med en fet bägare eller en nubbe
En pilliknarkare eller en stänkare med andra ord
Och det medan tomten sitter där och tittar på
lite försynt ifrån sin gamla stubbe…

Nu är det åter vinter över Stockholm!

Ken Cassel
20/11-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 418 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-20 05:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det återstår bara att se hur länge det håller i sig, men det är ljust och fint med den vita snön...
2017-11-24

    ej medlem längre
Stockholm i vinterskrud är rätt härligt!
Som alltid skriftar du fint!
2017-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel