Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två sätt att se

Två sätt
endast två sätt
att se

antingen är tillvaron
innerst inne kall
eller är den varm
som magman

antingen är skräckens kyla
hoten helvetespräglingen
försvaret om det egna mot det andra
krigen lögnerna avunden skulden
projektionen som studsar tillbaka
den straffande guden
hänsynslösheten ofriden
manipulationen stölden penninghungern
den normala verklighet
vi har att inordna oss i
bli en del av som köpta förblindade
förstelnade offer
ingen kommer sakna

eller är magman het
tillvaron innerst inne varm
av kärlek
allt ont är vilsekommen
kärlekstörst
möjlig att känna igen
begripa omsluta
med förlåtande identitet
och livskamp större än
självbevarelsedriften
med den grundläggande
rörelsen bakom alla
motstridiga rörelser
i en enda riktning
in emot kärlekens
klarsyn och tillit
attraktionen
i det goda
sammanfattad
i den mättade porlande
tystnad av frihet
som genomströmmar allt

antingen det ena
eller det andra
icke båda




Fri vers av Petter Wingren
Läst 461 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-20 06:55



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En intressant text om förståelse, förlåtelse och kärlek. De svåraste och vackraste känslor vi människor kan ge varandra.
2017-11-21

  Larz Gustafsson VIP
Två sätt att se: Antingen är människan ond och en syndare eller också är hon - som de självbedragna påstår - innerst inne god.
2017-11-20

  Stanley Rydell
"eller är magman het
tillvaron innerst inne varm
av kärlek
allt ont är vilsekommen
kärlekstörst"
Förlåtande tanke, konsekvensen blir: att välkomna det vilsekomna hem, inte visa bort. Kärlekstörst kan ta sig jobbiga uttryck, ändå möjlig känna igen som sådan.

2017-11-20

  S~A •••
Svårt att se gråskalor i det som är svart eller vitt. Att välja hat eller kärlek. Väldigt vacker dikt
2017-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren