Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

från Erdbergsgasse i Wien





En lugn
för lugn
häxkittel
med kvarglömd skam ?
paranoia
över att ha öppnat armarna för Hitler,
Befriaren av verkligheten.
Glühwein
under och över skorna,
Stephansdom med gestikulerande,
skrattande präst
med hårt artikulerande men mjuka ord
om Jesus Kristus
som enda hjälpen i helvetet,
mera Glühwein
för ensamma, sönderlevda gatuansikten och
wienerwalz,
juveler och klockor i skyltfönstren
för en överöverklass man inte talar om
deras pengar pengar pengar
en helt vanlig dag med morgon-TV
som hos oss
fast wienerschnitzel med senapsättika
i den äckliga kartoffelsalaten
med en grosses Bier
på Kashmir-rocken med fjäder i hatten
från en Alpenhütte
usw usw





Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-20 16:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP