Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattsvart snö

Håll mig varm i vinternatten
fötterna plaskar minner om skratten.
Barnet dog inom mig, slutligt själlöst
obrukad slaktad cancersvulsten oförlöst.

inskriven i obligatoriet
blev själlöst granskad
ograderat liv förvanskad
av mannen med observatoriet

Ett liv föddes i sommarnattsljus
dagarna upplevdes fyllda med bus.
I spegeln yta svulst och kropp blev platt
på väggens krok hängde farfars hatt.

utströdd blandad till jord
poetens kropp saknar sina ord
frön av vallmo minns jag visst
lades i askan till sist

Bosse 21 november 2017.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-21 01:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten