Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är du där?

 

 

 

stränderna faller

dyningarna kommer rullande

efterskalven

kom

 

jag går utmed

stranden

men kan inte finna den nu

kan inte finna

mig

vem är jag här i detta

eller där?

 

min rygg kröks under denna

gigantiska

börda

alla planeter som roterar

i mitt huvud

och

rymden skalv

det finns ingen medelpunkt

är jag här?

 

är jag helt ensam nu

är jag ändå inte allt som är

vem är du

där?

 

svara mig inte för jag vill inte

vill jag inte

bara

veta veta veta vad

ingen veta

vet

-

drömde du mig?

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-11-21 03:00

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Intressant och spännande text om ett sökande!
2017-11-21

  alicja lappalainen VIP
Jag tolkar din intressanta dikt mot bakgrund av Kitar Nishidas filosofiska åskådning. Han ger status åt intet. Intet finns på ett objektivt sätt, inte bara som ett instrumentellt begrepp. Det är varats primära moment och ursprung. Utan intets objektivitet finns inte varat.

När vi vill få ett svår på den fråga du ställer under mötet med den andre, nämligen; drömmer jag dig eller är jag ett stoff till din dröm då låser Nishidas den västerländska förvirringen. Om du är intet för mig och vice versa skall vi accentuera att varandras intet konstituerar vår existens. Den medelpunkt vi letar efter är en värdering och inte blott en punkt i dimensionen.


2017-11-21

    ej medlem längre
Vilken fantastisk text! Hur världen kröks som ryggen, glider ut och in i textjaget. Och hur textjaget är en oupplöslig, värkande, del av den, om än undflyende. Och duets mångfacetterade jag, kanske en del av jaget. Det är drömlikt och duet är utom räckhåll. Du lyfter det gängse slutet att allt bara var en dröm till en helt annan dimension och nivå. Vad är det som är en dröm egentligen? Så bra! Gillar det här!
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP