Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trassel



Ibland är livet som en trasslig garnhärva
verkar omöjligt att reda upp

med åren har jag lärt mig
att det är lättare

när jag hittar den innersta änden på tråden




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-11-21 10:23



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ja, sannerligen. Fint!
2017-11-27

  ResenärGenomLivet VIP
Kloka ord...bra...
2017-11-24

    Peter Söderqvist
Ett livs visdom i denna korta text.
2017-11-22

  Nils-Robert
Härlig metafor
2017-11-22

  Valter Örn VIP
Jag hade ett problem i dag med en manick som man trycker på för att öppna portar. Det var så små skruvar på den för att byta batterier. Tog den till Kjell & Co och en jättebussig kille hjälpte mig. Vid hemkomsten provade jag på porten; fungerade ej; provade mot innergård; fungerade. Berättade för en väninna i telefon. Hon svarade då att det kan ju vara något fel i porten. "Tänkte inte på det !" Så nu ska jag ringa fastighetsskötaren. Många gånger är pudelns kärna närmare än man tror !
2017-11-22

  Olof Lagerhorn VIP
Originell metafor kring livets gång och alla dess förvecklingar. För egen del kan jag känna att det ofta är så, men att det ibland är bättre att inte leta efter den.
2017-11-22

  StinaJ VIP
Visdom kommer med åren. Så också förmågan att se livet möjligheter.
2017-11-22

  MALVAA VIP
allt upptäcks "försent"
men det bästa av allt att man hittar dit till sist
2017-11-22

  överlevaren VIP
Ibland tar det tid att nysta vart början är...
2017-11-21

  Maria Sundelin VIP
Så kan det vara
Kramar
2017-11-21

    GG
Många problem i livet är komplexa, och löses ut av olika kärnproblem. Finner man dem, har man den viktigaste ledtråden att trassla ut nystanet - förutsatt att man har tålamod att arbeta med eventuella knutar.
2017-11-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och bra diktat.
2017-11-21

  M.Eta
Ja, det är bra att gå till botten för att få fram ytan. Bra liknelse!
2017-11-21

  Rise Little One
Ja precis! En underbar text att ta till mig!
2017-11-21

    ej medlem längre
Å så klok du är...
vi måste gå till ursprunget
och det är det jag gör
minnena.
Minnena är grunden
oavsett om bergen brinner och himlen kantrar bryr mig inte.
Du är klok !
2017-11-21

  Niliboy
Ja, det duger nog inte att börja nysta i perefenin?!
2017-11-21

  walborg
Det kräver mod och sanning
2017-11-21

    ej medlem längre
Precis, att börja reda ut inifrån och ut. Dagens visdomsord.
2017-11-21

    ej medlem längre
Ord av visdom!
2017-11-21

  Öknens Ros VIP
tänker på när man letar efter början på julsnöret innan man hittar det, ibland gör man det inte, då får man göra en ny början på det.
2017-11-21

  Gunnel Eriksson VIP
Ja, så är det med både garnhärvan
och livet. Klok utredning.
2017-11-21

  i af apa
Så sant!
2017-11-21

  ULJO
Precis. Erfarenheten lampa och ålder av visdom
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP