Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

släckta

 

 

böjd

med ansikte intill

bröst

 

moln

stigna ur

mognad

 

släpper solstrimmor genom

blyinfattat glas

 

dammoln reser ur vindskammares

öppnade

lock

 

 

förvånad ser hon

huden skimra toner

 

 

en kvinna dansar i äng

en vind löser hennes ebenholtshår

till

böljande mantel

 

korpen svävar

visdom

 

 

 

i kammaren

med de

släckta rutorna

 

brinner salvia

tänd av stäppens blå

 

 

slingor når takets slutna

öppnar

takvingar

lyfter

 

jag hör dem ploga åkrarnas träda

 

 

dunmjuka smälter i möte med hud

hur kan det ske

huden är

kall

 

allt

släckt

 

jag lägger mina ögon i natten

viskar låt mig andas

 

se det jag inte ser

 

saknaden

av det jag inte ser

håller

mig gisslan

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 281 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-21 12:21



Bookmark and Share


  Aisha VIP
"saknaden av det jag inte ser
håller mig som gisslan"
just så ja...
tycker om---
/A.
2017-11-30

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2017-11-29

  Elaine.S VIP
Sökandet, det som inte går att nå...man kan liksom leva ändå på något sätt...men inte hel. Det säger dina ord till mig, just nu och här.
2017-11-24

  aol
Jag lägger mina ögon i natten låt mig andas , underbart kännervilan,
2017-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser