Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farfar

Du var min hjälte
när jag var en liten palt
såg dig som en själfrände
för du kunde ju allt
ett skimmer runt dig
och dosan med snus
jag provade i smyg
pojkstrecket, ett bus

Du var min hjälte
i ungdomens dagar
ville mig alltid väl
i min oskyldiga värld
när jag tappade modet
din röst så vänlig
bara du som förstod
hitta rätt färd

Du var min hjälte
i vuxenlivets linda
när jag kände ensamheten
var det du som var kvar
kärleken som jag mötte
kom ur dina andetag
du gav mig råd och stöd
ibland en extra far

Du var min hjälte
när jag stod på egna ben
jag lärde mig så mycket
att inte lotsas fel
när svårmodet pockade
du var min terapeut
tog inte på dig äran
inget alls för egen del

Du var min hjälte
nu finns du inte här
bara ett minne
ett heligt fragment
sända dig en tanke
är något som jag vill
minnas din historia
sätta det på pränt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 740 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-12-06 12:49



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänk så mycket man missar när man inte har en sådan fin gemenskap med den äldre generationen som du visar på här...mycket bra...
2017-12-11

    prima donna
Fint!
2017-12-11

  MALVAA VIP
JAG HAR ALDRIG TRÄFFAT MIN FARFAR
men nu känner jag igen honom genom dina fina varma ord om han :)
2017-12-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
En farfar ha
till vän, är lyckan
den, vad som än
sen sker, gör att
man klarar det
och mycket mer!
Så fint berättat!
2017-12-08

  Sommarina VIP
Fint skrivet om en älskad morfar
2017-12-07

  Kjell Åhsberg
Fint om en älskad och viktig äldre anhörig.
2017-12-07

  Chawa VIP
Fint...!
2017-12-07

  Salvation Pepper
Vacker tribut!
2017-12-07

  Karina"Kia"
En hyllning till farfar som bara ville rätt och väl,gav visord i livets vilsna väg....

Så underbart rim skriven text!
2017-12-06

    ej medlem längre
Vilken underbar hyllning till din farfar!
2017-12-06

  Eva Helene VIP
Din text värmer mitt hjärta. Fint!
2017-12-06

  Stay Golden
God bless all the good ol' farfars of the world <3
2017-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Underbart vacker hyllning till en älskad och saknad farfar!
2017-12-06

    ej medlem längre
Fin hyllning till farfar..
2017-12-06

  Solstrale VIP
Jag hade en sådan farfar... Här hyllar dina rim så fint en hjälte-gestalt som kunde allt!
2017-12-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO