Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snöakustik

Idag var det tungt, även fast vädret var det vackraste jag sett. Snön har en akustik jag saknat under dem piskande höstmånaderna, den är ljuvligt klanglös, liksom dov.

Jag ställde mig under en snötäckt gran och blev under taket av vita, nålformade blad, till en av dem där musikfanatikernas ungar i hörselkåpor. Ett barn som tvingats omkring på sina föräldrars axlar under en konsert, för att de inte lyckats att ordna en barnvakt, men som fick öronproppar och brandgula, kompakta skydd med mjuka tätningsringar och justerbar hjässbygel av stål, vilket skyddade från den annars definitiva tinnitusen.

Snöns akustik var så omfamnande. Jag önskar jag vågat lägga mig ner, med huvudet mot stammen, placerat händerna knäppta över magen och rullat tummarna till jag blivit insnöad under den.




Prosa (100-ordare) av gräsanden
Läst 352 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-11-21 20:31



Bookmark and Share


  Fulbergarn
snö är :)
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

gräsanden
gräsanden