Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inflation


i stiltje styr de
sina små jollar
genom att ivrigt
pumpa med rodren
det är ett otacksamt arbete
att segla på land
så nära verklighet
men ack så långt borta
man kan gå sönder av mindre
springa läck och bli liggande 

att sitta i verkligheten
och vara overklig
att låtsas med sanningen kostar 

det är detta som händer då vi blåser
upp superlativen till det yttersta
det är då sanna ord blir heliumballonger
tjattrar i falsett
töms på innehåll men behåller sin yta
det är då orden stjäl genom att ljuga med sanna ord
som politikern dribblar med korten
så som kejsaren får en helt ny garderob
då blir ordens enda befrielse
att perforeras av nålar
likt en voodoodocka
då är ordens enda räddning att slå ner
versalerna och släcka alla utropstecken

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 368 gånger
Publicerad 2017-11-22 06:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson