Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nej är ett nej


Men vad är det med dig och så många andra som inte kan ta ett nej för vad det är?! Ett nej är ett nej och betyder nej.  N-E-J = NEJ! Det betyder inte att det omvandlas till ett ja bara för att din lust pockar på. Går du då vidare gör du dig skyldig till brott för det är vad våldtäkt och sexuella övergrepp är. 

Man kan ju undra om din lust går före ditt tilltänkta offers olust? Och varför är det så? Triggar nej'et på något vis så du får svårare att hålla dig tillbaka?  Anser du att det bara är att ta för sig av en annans kropp för att du känner för det? 

Det finns så många frågor och bara ett svar så ta och lyssna noga och pränta in det: 

- Nej!  

Nej betyder att du ska ta ett steg tillbaka, att du ska backa och låta vara. Ta hand om din lust på egen hand. Kräv inte det som inte tillhör dig. Tvinga dig inte på någon som inte vill. Inte svårare än så. Nej betyder nej och har alltid gjort det och kommer att fortsätta göra det. 

Dagens ord är nej, morgondagens ord är nej och det betyder låt vara, lämna ifred, gränsen är nådd.








Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-22 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP