Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orent mjöl i påsen? Bli inte jurist eller politiker. Av dem krävs både diskretion, ärlighet och att kunna 'spotta i motvind'. 'Spotta i nävarna', heter det väl? 'Bättre upp. Spotta upp dig, spott ut'. Tala ur skägget, pojkvasker!


Rent ut sagt skitprat






Något nytt parti har vi inte sett till.
Men däremot bildas ibland en folkmängd.
Några ord ur en sådan kan stundom då fås att höja röster i.
- Hon påstår att jag är en knöl. Men det kan väl inte stämma? Går det verkligen att odla potatis i en stad som Härnösand?
- Har ni matjord i fickorna?
- Ute i landet finns det mycket att säga om stockholmare. Men försök att skämta om kramforsbor i trakterna av Kramfors. Det går 'mindre bra', om en annan säger så.
- I England talar de om 'ifall grisar kunde flyga'.
- Elefanter kan. Se bara på en som Dumbo.
- En Dumbo, måste ju vara en som bor kvar fast den har det 'hett om öronen'.
- I Sverige kan det heta 'Står du ut med dina öron? Bli flygare!'
- Här heter det om den som fått några glas för mycket. Att den ser rosa elefanter.
- Hett om öronen? Elefanter? Åk till Afrika. Där finns det fortfarande både värme och vilda djur.
- Kylskåp och mattor har de i Sverige. Men kan de flyga?
- Fråga Omar. Enligt hans ringa åsikt, stilla bugningar och ödmjukhet.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 328 gånger
Publicerad 2017-11-23 12:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP