Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med öronen känsliga för valören

Mina öron är känsliga för röster

En röst säger mig så mycket om personen bakom

Den känsla den ger mig i rollen som daglig lyssnare;

och varande pensionär med radion som dagligt sällskap

Jag hör röster som är glada, arroganta, barnsliga, fjantiga, inställsamma

Allt är ju mänskligt, men jag saknar äldre tiders gentlemän och deras tonläge

Jag tänker då på sådana underhållare som Lennart Hyland och Sigge Fuerst

som jag tyckte hade ett bra tonläge

Dagens radiopratare har jag inte så mycket till övers för

Jag tänker då på Tengby, Lantz, Nordegren & Epstein, program Stil , Spanarna och På Minuten

Allt har blivit till i den nya generationens anda och något av Bollibompa och Hopp och Lek




Övriga genrer (Satir) av Valter Örn VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-23 14:43



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Numera har i synnerhet de kvinnliga
"pratarna" ingen talutbildning alls och
värst är de som sätter a, ä, å, ö
i halsen. De prickade vokalerna blir till tjocka a och är det mest förfärliga
man kan tänka sig. Förmodligen vill de visa hur språkduktiga de ar. Som
till exempel vem bor har. Utbilda både de unga skådespelarna och radio-TVpratarna!!!
Bra text du skrivit här!!!
2017-11-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra satir! Lekstuga, är nog rätta ordet.
2017-11-23

  Kungskobran VIP
Håller med dig , dom var kanske tråkigare förr men dagens skrikande och viftande män, obs mest män, är ytterst påfrestande.
2017-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP