Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STRINDBERG OCH METOO

Vad säga Strindberg om METOO ?

- Låt de Androgyna maskarna hållas,
de bli betesagn ändock för de större
fiskarna i ankdammen.

Det naturliga för kvinnans uppgift
i meningen med livet,
är sängkammaren,köket,tvättstuga
och barnkammarn,punkt !
annars smälla det.

I öfrigt äro kvinna af naturen
ett vilddjur som bör hållas i
tukt och anmaning
städse veta hut gå före
skam och nesa.

I fall kvinna löpa fritt,
hon kan komma störta kungadömen
och upplösa släktband
samt ställa broder emot broder.

Hade jag varit bland er nu,
så rensade jag upp i snuskdammen
och gjorde sorti,
däri kvinna äro den största synderskan
sen Eva förledde Adam i lustgården.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 693 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-24 03:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP