Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets orkester




Är som ett instrument i livets orkester

trots visioner att spela rent
blir det skorrande toner ibland

dirigenten suckar
men berömmer i nästa andetag

det finns en del som bör förbättras
men det mesta låter bra

musikanter faller ifrån
nya kommer till

är glad och tacksam
så länge jag kan spela med

Är som ett instrument i livets orkester




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2017-11-24 13:32



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så fint detta och bra att påminnas om att vi alla får delta oavsett förutsättningar. Huvudsaken är att vi övar.
2017-11-27

  Respons VIP
Bra metafor!
2017-11-26

    Ingegerd svedin VIP
Vilken perfekt metafor. Eftersom jag själv är amatörmusiker faller detta mig verkligen på läppen.


2017-11-25

  Ezmeralda VIP
Så fint att vi ändå får vara med och spela i livets orkester.
2017-11-25

    Peter Söderqvist
Metaforen med orkestern och instrumenten är briljant. Jag gillar hur du lagt ut texten.
2017-11-24

  Maria Sundelin VIP
Vi behöver både med och motgångar
Kramar
2017-11-24

  Olof Lagerhorn VIP
En komposition med absolut gehör för vad det innebär för var och en av oss att vara musikant i "livets orkester". Det viktigaste är väl att spela tillsammans, och att, ibland, strunta i partituret och bara jamma lite.
2017-11-24

  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt sätt att beskriva livet på...bra gjort...
2017-11-24

    ej medlem längre
fina liknelser i denna
härligt skrivet
2017-11-24

  Niliboy
Javisst är vi tacksamma å tonerna klingar kring många diktare, å vi söka efter de toner som klara å fina, som här!
2017-11-24

  Valter Örn VIP
Även om man bara är ett instrument i livets orkester, så känns det bäst om de andra instrumenten är samstämda för att få känna harmonin.
2017-11-24

  Karina"Kia"
Vilken härlig dikt och jämförelse om livets senare stämmor..eller helt om livets alla musikstycken!

Underbar dikt!
2017-11-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och tänkvärda metaforer i din fina text.
2017-11-24

  Gunnel Eriksson VIP
Bra liknelse. Kanske skorrandet
är nog så viktigt, inte bara spela med.
2017-11-24

    ej medlem längre
Ingen är perfekt som väl är, inte ens den skickligaste!
2017-11-24

    ej medlem längre
Jag är säker på att ditt instrument är en vacker Stradivarius-fiol!
2017-11-24

    ej medlem längre
Tänkvärt och mycket vackert formulerat. :-)

Jag ser det mer som att vi spelar i olika skift i livets evighetskonsert. :-)
2017-11-24

    Dan Myrbeck
Tänkvärda tankar.

PS: Glöm inte att ibland ta
kompledigt!
2017-11-24

  Öknens Ros VIP
Spela på, övning ger färdighet!
2017-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP