Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NÄR MAN HAR STOPP I SITT AVLOPP MÅSTE MAN TA HAND OM TIDEN VÄL TILLS HJÄLPEN KOMMER... VI GJORDE EN SAGA... SEN SA DET PLOPP...


SILVERFISKTOMTEN

 

vasken virvlade suckade och stannade

hjärtat i halsgropen gjorde typ lika dant

vem skulle kunna tro det jag nu ska berätta

 

diskhon och vasken fylldes bit för bit i köket

sedan hördes ett morrande bubblande ljud 

det skummade och fräste hysteriskt intensivt 

 

ur bubbelmolnet som bildats hördes ett tjoff

sedan kom det massvis med vit mjölkig rök 

det blixtrade till och bubbelmolnet försvann

 

mitt på golvet i köket stod en silverklädd tomte

vi stirrade stint på varandra med skrämd blick

sedan babblade vi i munn på varandra en minut

 

tomten liknade en silfverfisk med spröt i tomteluvan

han sa att han hette Kurt min familj och jag skrattade

vilken märklig soppa vi måste ätit från Knorr tänkte vi

 

tomten Kurt sa att han kommit för att ta oss med ...

vi undrade så klart vart han tänkt ta med oss ...

var det en farlig plats ... vad var det vi var med om?

 

vi bestämde oss för att följa med tomten Kurt ändå

han drog oss genom bubbelmolnet och tog oss med

vi kom ut i en rosa snöstorm som förde oss till ett slott

 

i slottet presenterades vi för tomten Kurts familj 

de var en märklig blandning färggranna tomtenissar 

små söta gummor med hattar i allsköns lila nyanser 

 

tankarna for och fantasin eggades medan vi visades runt

silverfisktomtens huvudnummer var att göra volter i ett

familjemedlemmarna voltade likt en cirkusföreställning 

 

de visste hur de skulle slå ihjäl timmarna och roa sig stort

de sjöng dansade gjorde akrobatiska övningar å skrattade

vi hade en helt underbar eftermiddag trots stor förvåning

 

när stoppet i avloppet var åtgärdat sörjde vi det en smula 

att möta silverfisktomten Kurt är inte vardagsmat minsann

vi la oss den kvällen med ett stort brett leende på läpparna

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Solstrale VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-11-24 21:23



Bookmark and Share


  ULJO
Vilken fin berättelse
2017-11-25

  Fem hjärtan VIP
Vilken härlig och varm saga..:-)
2017-11-25

  Öknens Ros VIP
en synnerlig besynnerlig sällsam saga. :)
2017-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP