Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När står vi på tur

Vem ser oss
Vi som inte
tillhör en grupp
Vem hör vår röst,
lyssnar, ger gehör,
kommer hitåt med sin lupp
Vem bryr sig
om den lilla människan
När står vi på tur
En socialt sviken grupp
Rättslösa i utanförskap
När river ni denna mur

Vi finns och är
i osynlighet
Bär på mången 
sorg och tår
Här finns röster
som vill tala ut
Ge även oss
en hashtag
som blir vår

Vi har varken cashen
eller jobben,
ingen bransch
som lyfter vår röst
Sjuka, arbetslösa,
hemlösa och med skuld
Vem stöttar oss
när våra upplevelser
vill ut i etern
och lämna ångestfyllt bröst

Vi finns och är
i osynlighet
Bär på mången 
sorg och tår
Här finns röster
som vill tala ut
Ge även oss
en hashtag
som blir vår




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 1042 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-11-25 22:31



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Synd om det här diktjaget, som tydligen inte blir sedd. Viktigt att bli sedd! Men kan inte diktjaget på något sätt bryta sig igenom anonymiteten och göra sig sedd? Här på poeter.se lyckas det ju i alla fall bra med det!
2021-08-10

  aol
Verkligen berörande i just känslan att befinna sej i utanförskapet,
2018-08-08

  Stisse
Berörande och målande om utanförskapet.
2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale