Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du fått leva

Om du fått leva ditt optimala liv
hade din hud inte slipats så hårt
mot vardagens motstånd
skulle dessa val
med hårda hungriga konsekvenser
inte piska din kropp

Om du fått leva ditt utsträckta liv
hade du brottats med personlig svindel
bortvalda gestalter från byar
där du bodde förr
hade inte ylat utanför ditt sovrumsfönster

Om du fått leva ditt ensamma liv
så hade du kunnat sitta vid köksbordet
njuta ditt kaffe
och se den tunga solen
sjunka mot horisonten

Om du fått leva ditt gemensamma liv
hade vi burit dig igenom
den tärande väntan
genom blåljussirener knackningar på dörren
hårda skrik och kroppens pansargrepp

Om du fått leva ditt genuina liv
så hade musiken smekt din själ
lockat dig till barfotadans
sången från din röst hade trängt igenom
tillsammans med oss andra i kören




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-26 05:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Ja OM! Ett starkt ord här. Tycker särskilt om den tunga solen. Bra gestaltning. Håller med Marita....det blev inte som det var tänkt. Sorg i tonen.
2017-11-27

  Blomma-Stjärna VIP
Bilderna du ger får mig att tänka på en av våra nytillkomna - och jag vet inte ens om han lever just när du skriver verserna - - - - frågan blir, vad vi gör för att inte hindra människor leva - "ensamma, utsträckta, gemensamma och genuina liv"!
2017-11-26

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande om någon vars liv inte blev som det kunde ha varit!
2017-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP