Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänskapslöften

Blottad och med bedjande händer
fann jag en ros när jag bad
Älskade låt mig ej vänta förgäves
låt mig freda dina sällsamma blad
Du är det renaste jag har

Din gudomliga stjälk vill jag smeka
och din knopp vill jag bjuda en kyss
Jag vill med tungan känna och leka
ty i himlen var jag helt nyss
Du är det finaste jag vet

Mot dig syns mina stigar ständigt gå
allt för att kunna dig tätt beskåda
Aldrig mer skall du ensam stå
här finns en hemvist för oss båda
Du är mitt frö som gror

Vem är du som söker mitt vatten
vad får dig att söka min jord
Jag kysser dig godnatt om natten
välkommen du i min gröna gård
Du är mitt fönster mot välden




Bunden vers (Rim) av Bysmeden
Läst 390 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-26 08:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bysmeden
Bysmeden