Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En misslyckad clown

 

Vad gör du

med stegen i ditt hjärta 

 

du som slutat skratta

 

du som har din själ

i yttre rymden

och en fot fastkedjad

med en diskho

 

jag vet att balustraden inte höll 

när du förlitade dig på din begåvning

 

jag vet att ingen tog emot dig när du föll

fast du gav dem orden som var dina

 

få vill veta vad en arbetare kan veta 

 

vad gör du med stegen i ditt hjärta 

 

när du minns en misslyckad clown

som försökte böja på sina stenar 

 

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 474 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-11-27 03:05



Bookmark and Share


    Kämpendahl
Inte lika bra som annat du poetat.
2023-03-20

  Ninananonia VIP
Fantastisk dikt ord som flödar rakt in...och berör mitt hjärta...
2017-12-06

  Solstrale VIP
En skildring som bär fram gåvor att betrakta ur läsarens inre!
2017-12-01

  Lars Hedlin
Så starkt och bra förmedlat! kram
2017-11-29

  Alysse VIP
"jag vet att ingen tog emot dig när du föll

fast du gav dem orden som var dina"

Hela dikten är fantastiskt bra
men just dessa rader kan jag relatera till

-Ingen trodde på det du sa, ingen ville se
sanningen. Det var enklast att tiga ihjäl den
Men livet är inte enkelt!

En dikt med många tolkningar. Bra skrivet
och dina ord berör mitt hjärta


2017-11-29

  Karina"Kia"
"Låt dig inte trampas på"

Här förmedlas en text om sin känsla genom livets yrke..

Att inte vara lika värd!
2017-11-28

  aol
Budskap med stor känsla uti,
2017-11-27

    ej medlem längre
En fantastisk text med budskap och stor känsla i.
2017-11-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Att förminskas som människa och mista sin självkänsla, skriver du så bra om i din tänkvärda dikt.
2017-11-27

  Kungskobran VIP
Ack så sorgligt, fint skrivet.
min dikt ,Clownen Charlie s sista föreställning påminner om din Clown



2017-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP