Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är

Om vi för ett ögonblick
fick låtsas
att människovärdet
är absolut och konstant
att "alla människor är lika värda"

då skulle vi först tvingas
ta bort ordet "värda"
eftersom en värdering
varken kan vara absolut
eller konstant

blir
"alla människor är lika"
nu har vi sett oss omkring
nej alla är inte lika
dessutom är varje jämförelse
irrelevant

återstår
"alla människor är"

existensens lilla
nyckelord
ÄR

har smugit sig in
med betydelse

det som nyss
var obetonat
och nedtonat

blir nu
genomlyst
av det urgamla
semitiska
gudsnamnet

JAG ÄR




Fri vers av Petter Wingren
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-27 07:30



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du är verkligen fantastisk, med dina tänkvärda och spännande ordvändningar i existentiella frågor.
2017-11-27

  alicja lappalainen VIP
..så lever vi i språket...
2017-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren