Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pliktvärk

Stå på dig
när din inre
vegetation
trampas ner
är du själv
den som trampar

ingen annan
har den makten
om inte du har
tillåtit det

vad vinner du
på att någon
trampar åt dig

vad vill du

utplåna dig själv
vem har sagt dig
att du bör utplånas
vems röst är det du
låter eka i ditt inre

varför låta andra
sköta smutsjobbet
du har beställt

baksidan på din
ambition
eller är det framsidan
är ditt självförakt

läs mina läppar
självförakt
det finns väl inget
vackert i det

låt ingen trampa ner
dina bördiga fält
res dig som
råg i ryggen

det är din plikt
att ge dig själv
upprättelse
och heder




Fri vers av Petter Wingren
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-27 07:43



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Jag läser din dikt, som handlar om mig, känns det som. Precis så tänkte jag, när jag flyttade hemifrån. Ingen ska längre trampa på mig.
2017-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren