Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här kommer något som hände mig i lördags.


INGEN ÄR PERFEKT MEN DUGER ÄNDÅ!

Var ner till affären för att handla några delar.
Stod och plockade i lite clementiner i en påse.

Såg redan på väg mot fruktståndet en kvinna med rollator, hon gick in i gången där kaffet fanns. Kanske fem eller sex meter från där jag var.

Min man var vid potatisen och plockade där.
Hörde i sinom tid att kvinnan ropade, vinkade med handen och ville komma i kontakt med mig.

Jag gick fram till henne och förklarade att jag är gravt hörselskadad så jag hör dåligt på avstånd.
Hon sträckte fram sin hand presenterade sig och sa, jag ser inte som jag ska.
Vi skrattade båda åt sammanträffandet.

Hon hade grön starr och så var det något med gula fläcken.
Hon behövde hjälp med att hitta snabbkaffe för som hon förklarade, är det så svårt för mig med kaffebryggaren.

Jag hjälpte henne och vi hittade hur mycket olika kaffesorter som helst.
Men inte det hon brukade köpa.
Läste för henne på engelska hon förstod allt.
Hon hade varit lärarinna i engelska berättade hon.
Min engelska är så där eftersom jag inte hör uttalet som andra.
Då kom min man och de visade sig att de ändrat om och flyttat en del kaffesorter till hyllan bakom vår rygg.

Summan av kardemumman.
Vi hade olika funktionsnedsättningar men vi kunde hjälpa varandra.





Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-27 12:20



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Underbart avslut på texten!
2017-11-27

  Larz Gustafsson VIP
Själv hade jag grå starr, men opererades den 28/9.

Alla är defekta, inga är perfekta.
2017-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP