Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Adventsljusens hymn

Stjärnorna tänder ett bloss
i sen novembernatt
glimmar från öppen salong
till jordens litenhet

Ett ljus i staken av trä
det flammar för traditionen
adventstiden lyser
och talar om fred på jorden

Två ljus brinner av kärlek
en glödande vacker ton
ett minne från goda tider
till dem som gått en gång

De sprider synbar glädje
och välkomnar redbarhet
till flickan med ljus i håret
med kläder i vintrig skrud

Tre ljus i vinternatten
där snöbollen rullar glatt
en lykta med evig glädje
och starka välsignade ord

Fyra små ljus i kulen natt
tar barnen i sin hand
i gryningsstundens skepnad
får tiden sin innebörd

Stjärnorna tänder ett bloss
vid tiden för advent
glittrar i kyliga natten
och värmer ett fruset hjärta

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 592 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-12-04 06:34



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fin dikt om frusna hjärtan som värms...
2017-12-05

  StinaJ VIP
Din fina text förmedlar värme och ljus.
2017-12-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ljusdikt av vikt
i mörkrets tid
den gav frid!
**********
2017-12-04

  Ingrid Trolle
Du sprider ditt varma
ljus med dessa fina
rader
2017-12-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och vacker adventstext, som värmer hjärtat.
2017-12-04

  Salvation Pepper
Underbar hyllning till en underbar tid!
2017-12-04

    ej medlem längre
En fröjd att läsa. :-)
2017-12-04

    ej medlem längre
Vacker dikt som sprider ljus och värme i snöig adventstid!
2017-12-04

    ej medlem längre
Dina ord bäddar in sinnet i värme och ro - tack för en text att vila i.
2017-12-04

  Sommarina VIP
Fint. Varmt och kärleksfullt
2017-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Återigen har du skrivet en bra och tänkvärd text om ljusets betydelse!
2017-12-04

  M.Eta
Fin adventljushyllning!
2017-12-04

    ej medlem längre
Snyggt och stämningsfullt..
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO