Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är kärlek livets mening ?

 

Allt handlar om kärlek
den tanken är antik
Men ensam och unik
urholkas kärleken av mänskligt svek

Vi ser det idag
liksom i vår gårdag
Ingenting förändras
bara vågorna på havet differentieras

Hustrun ska var mannens bäste vän
Maken kvinnans bäste vän
Men det är undantagens regel
som bekräftar den regeln

Skilsmässorna ökar
vårdnadstvisterna gör att många pappor börjar kröka
Män misshandlar kvinnor
männens muskler läggs på våra näthinnor

Alla frestelser vi äger i muskler, pengar och makt
får oss att lättare skapa en djävulsk kontakt
Djävulen hyllar vår egoistiska “look”
beundrar vårt sätt att läsa hans bok

Kärlek borde vara livets mening
men är numera en låtsas-anledning
Till att prestera
och tillåta Djävulen möblera

Varför har vi minst 34 000 hemlösa i Sverige
plus ytterligare 6 000 hemlösa barn i Sverige
Är inte barn en kär utgift
eller ingår detta i vårt demoraliserande samhällsgift

Varför är vi bäst i världen på skilsmässor
om våra feminister är prinsessor
Är det därför vi lägger in barn
som har skägg i vårt importerade garn

Varför har vi minst 130 000 inkomst-nollade medborgare
varav flera är väldigt sjuka före detta goda skattebetalare
Varför förbjuder vi sista dansen för de som lider av cancern
med godkänner måndags-sjukskrivningar till första dansen

Varför fungerar försäkringskassan
eller ska vi säga förnedringskassan
Som en arbetsförmedlare
till arbetsförmedlingen

Varför finns då inte arbetena
som restarbetsförmågorna skulle kunna klara av
Fuskar arbetsgivarna
eller är det nya slavarbetare de vill ha

Listan kan göras lång
men nu slutar vi denna gång
Som långtidssjuk ser jag redan min undergång
orkar inte skriva mer denna gång




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-27 20:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-11-29

    ej medlem längre
Medmänskligt ansvar har avskaffats av dem som har makten!
2017-11-28

    ej medlem längre
en så sorglig statistik ger tårar

2017-11-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP