Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utrymme för utrymme att andas

Och när jag vaknar igen har jag inte ens somnat.
Blixtarna framför ögonen, skriken innanför pannbenet.
Tiden tickar till min nackdel,
och i min värld, i vår värld finns inget utrymme för utrymme att andas.

På jobbet, i de lysrörsbeklädda korridorerna.
Här släpar jag individer fram och tillbaka.
Här är vi två, men borde vara fem och jag tar dubbla skift idag.
Hårda ord hamrar mig i ryggen, pulsen stegrar sig innanför
bröstbenet.

Inne på toaletten försöker jag skrapa upp resterna av mig själv, men vi har bara en halv minut över.
Kommer ut, bindan fortfarande blodig,
sinnet fortfarande i skärvor.

Jag längtar efter dagen då någon försöker gå i mina skor
men drunknar.
Dagen då ni ser mina spår överallt i korridorerna,
inser att jag har sprungit oändliga maraton här.
Låtit min kropp vara systemets kropp.
Jag önskar mig en dag av rättvisa.

Den dagen är jag nog långt härifrån, på hjärtintensiven eller
av stoft igen.




Fri vers av Novemberrus
Läst 743 gånger och applåderad av 33 personer
Utvald text
Publicerad 2017-11-28 19:12



Bookmark and Share


  J P VIP
Älskar raden -
"tiden tickar till min nackdel"

Bra igenkänning

/J
2017-12-04

  Yrre VIP
Har själv vart inlagd där och vi är många som ser er och låter er in i våra trasiga hjärtan. Stort tack.
2017-12-04

  kjell-åke bearfoot VIP
Vackert, vemodigt, sorgligt ... Jag blev i alla fall otroligt bra behandlad på "hjärtintensiven" på SÖS (död i 3 minuter, lam i sex dagar, 3 veckor där) ... av en sköterska som hette Olga! Beundrar er som trots allt orkar vara trevliga, men ett sånt jobb tar väl bara människor som vill hjälpa ?
2017-12-03

  Nadja Auer
Som undersköterska på ett demensboende känner jag igen känslan. Fint!
2017-11-29

  blekhet VIP
Briljant! Älskar inledningen!
2017-11-29

  prinscess VIP
En stor tacksamhet för det ni gör för andra människor en stor eloge till er
2017-11-29

  Ric
Som pappa till en funktionshindrad kille som varit inlagd på sjukhus en del i sitt liv kan jag inte annat än känna enorm tacksamhet inför så otroligt många utav er. Jag önskar att jag kunde ge er mer resurser, bättre lön och avlastning i form av fler kolleger på avdelningarna.
2017-11-29

  Kubla Khan
Fantastisk! Vill säga arbetarlyrik. Men den innehåller så mycket mer än det, så det skulle kännas som att förringa den. Så jag nöjer mig med att poängtera att det var bland det bästa jag läst här på poeter.
2017-11-28

  blått nagellack
Fantastiskt bra. Och så ledsen över att det ska behöva vara såhär. Väl värd utvald text.
2017-11-28

  livet...
stark text!:)
2017-11-28

    ej medlem längre
Önskar att diktarjaget inser det fantastiska i att den där stunden av frid vid vattnet under blå himmel till våren är tack från de som fått hjälp i November.
2017-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Novemberrus
Novemberrus