Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter i Hälsingland

Köldknäppen drar sig som en smitta över skogen.
Vargen ylar ett eko via luften
som träffar berget en längre bit bort.
Skrämmer bort några rådjur som flyr fältet.

Haren skuttar snabbt genom åkern.
Frukten är förfrusen och oätlig.
Dimman lägger sig som en älvdans på ängen
ser rätt kusligt ut när jag går förbi.

Hälsingland är ett magiskt land på vintern.
Frusna regndroppar blir som diamanter.
Katten tittar ut spänt ut genom fönstret.
Vill bevaka varje steg i den vackra förvandlingen.




Fri vers (Fri form) av Thestream
Läst 477 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-11-30 00:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thestream
Thestream