Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pepparkaksgubben

Så brunbränd och fin
på plåten han blir till
en pepparkaksgubbe
har svårt att ligga still

Han gräddas mitt i ugnen
med hjärtan och grisar
om man är riktigt sugen
man gärna honom spisar

På magen en knapprad
så blir han ganska flott
fem söta små korinter
som också smakar gott

En hatt upp på hjässan
och gubben blir stolt
från plåten han hoppar
och gör en cirkusvolt

Vid ljustärnans bullar
står han stor och rak
en lyckosam förening
av julens goda smak

På fatet där han ligger
han många blickar får
att han är ett unikum
nog många det förstår

Kanhända får han dansa
med gummor i sin hand
och hänga i ett fönster
på rad i julrött band

Om han är riktigt snäll
så blir det som han vill
ligga på ett kakfat
och bara finnas till

Han vill ej smakas av
innan dagen skymmer
till pepparkakans land
han skyndsamt rymmer

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 653 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-12-05 06:20



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Synnerligt läckert på detta viset!
2017-12-06

  StinaJ VIP
Underbart skrivet om pepparkakan den goda.
2017-12-06

  Ninananonia VIP
Härlig juldikt...
2017-12-05

    ej medlem längre
Snyggt..
2017-12-05

  MALVAA VIP
nu är det bara bli äten :)
2017-12-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Mysig och trevlig text om den goa pepparkaksgubben, i superbra rim!
2017-12-05

  Marita Ohlquist VIP
Härliga rim om goa gubbar!
2017-12-05

  M.Eta
Roliga gubbar som hör julen till! Kul text
2017-12-05

  Anya VIP
Härlig julkänsla här. Minns barnsången...vi komma, vi komma från Pepparkakeland....
2017-12-05

    ej medlem längre
En härlig jultext med melodi i orden.
2017-12-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
J ulen är
U nderbar här
L äckra kakor
* till oss bär i rad...
* Av dessa blir man
* som av Din dikt glad!
2017-12-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO