Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta hål

Hård och rigid är jag idag.
För att känna kontroll.
Orden som följer är ej mina egna, utan en annans persons försök att ge uttryck för sina känslor.

Vad sker när jag faller?

Oavsett så tar jag skada.
Faller jag, så går jag sönder.
Faller jag hårt, krossas jag.

Tänk om jag bara var mjuk och föränderlig.
Inte lika lätt skulle jag brista.
Inte lika lätt skulle jag ta någon annans ord, för jag har mina egna.
En bristvara blir till överflöd.
Jag vill nå ut, vill sammankopplas med er.
För att bli fler... det är min trygghet.
Då står jag på samma plats utan att falla i ett bottenlöst hål där gravitationen försöker ta med mig.
För äntligen finns en svarande kraft som tar hand om mig, även på insidan.




Fri vers av Swanen
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-30 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Swanen
Swanen