Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter här hos mig!

I natt kom vintern.
Efterlängtad av mig.

Tände den lilla lampan i fönstret när jag vaknade.
Tittade ut på de vackra träden,
som nu fått glitter i sina snötyngda grenar.

Fåglarna hackar glatt på talgknölarna jag hängt upp.
Plogbilen susar förbi, nu är det fina drivor efter vägen.

Först frukost, sedan promenad.
Minus 7 idag, det knarrar under vinterkängorna.

Människorna har satt upp sina adventsstakar och stjärnor.
Vi behöver detta ljus, halv tre börjar det skymma.

Och jag, jag bara njuter!




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-30 16:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vintern kommer att vara borta för evigt i himlen. Där råder det NORMALA tillståndet: sommar.
Och dit är jag på väg.
2017-12-04

  ULJO
Härliga vinter
2017-11-30

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlad vardagsglädje!
2017-11-30

  Larz Gustafsson VIP
Och jag bara hatar.
2017-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP