Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frigörelse


Om det sanna i ditt minne
Ej polerat är
Om skärpan i ditt sinne
Visar nästa sfär
Om du kraften har
Att aldrig tvivla på
Allt det som format denna du
I detta nu
Kanske kan du då, banne mig bli fri
Fri från de rädslor som
Binder dig, i vår bekväma idioti




Bunden vers (Rim) av Okande VIP
Läst 458 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-30 17:29



Bookmark and Share


  danne //
Vad finns tjusningen i att allt är
rätt och slät.

Minnet i sig behöver utmaningar, annars skrumpnar det ihop.

Men vi får nog skilja på olika typer av utmaningar endel är bra å andra sämre..

men med en gnutta kärlek så kan det ske underverk...
tack
2018-10-11

  Larz Gustafsson VIP
Vissa tror ju på predestinationsläran. Då är det Gud som väljer. Andra tror på arminianismen, och då är det vi.
Gemensamt för båda synsätten är tron på Jesus Kristus.
Helvetet innebär frånvaro av himlen och vice versa.
Helvetet innebär evig skilsmässa från Gud utan möjlighet till benådning.
2017-11-30

    Okande VIP
Jag börjar fundera på om vi kanske kan välja vårt slut. Eller, i alla fall välja att inte ta del av evigheten.
Sedan, att hur vi spenderar vilken tid vi än må ha är ett val som antingen placerar oss i himlen eller helvetet är en annan sak. Även om kanske valet i sig skapar evigheten...
Men när alltets evighet tar slut, vår lilla del däri dessutom. Då är det ju slut.
2017-11-30

  Larz Gustafsson VIP
Människan är en evighetsvarelse.

Väl bekomme.
2017-11-30

    Okande VIP
Som jag ser det i detta skede av mitt liv och mitt tänkande ser jag att hur du vill existera är ett val. Men att uppnå evighet ett annat. Men tack för din input Larz!
2017-11-30

  Larz Gustafsson VIP
Var man ska tillbringa evigheten är ett val.
Himlen eller helvetet.
2017-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Okande VIP