Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordet

Ordet gör sin tjänst
söker upp dig
väcker dina tankar
du som ångestfylld alls inte är ensam.
Ordet gör stark.

Men om ordet
inte vill tjäna dig
om det du vill skriva
inte uttrycker dig
är du likväl inte ensam
det finns alltid ord som går förbi ord
ord som lurpassar i mörkret
när känsloströmmen rinner förbi
som en fripassagerare
som en ton ur en sonat
i ensamhetens landskap
där det gör sin tjänst
där det gör sin plikt.






Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 182 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-30 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist