Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårdnadsstriden

Det var en gång
en barnsekreterare
en familjehemssekreterare
en familjehemspappa
en familjehemsmamma
en familjebehandlare
en familjerättssekreterare
en biologisk mamma
en biologisk pappa
en förste socialsekreterare
en enhetschef
två advokater
två domare
fyra nämndemän
som beslöt sig för att strida
om vårdnaden om ett barn
Alla hade vassa blanka vapen
alla stod på den rätta sidan
Efter kriget
som tog år och dagar
låg slagfältet öde och stilla
Barnet som nu blivit vuxet
satt ensam kvar
och blickade på alla vapen
med den stolta inskriptionen
”För barnets bästa”




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 673 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-11-30 23:27



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Vissa barn bryr sig alla om andra bryr sig igen om, märklig värd vi lever i.
2017-12-04

  Anya VIP
Men så bra. bland det bästa jag läst på länge. gillar verkligen den här socialrealismen du bjuder på. Sparas!
2017-12-03

  Kjell Åhsberg
En lektion i hur allt kan gå fel trots att en hel arme av experter agerar. Varför?
2017-12-03

  Magdalena Eriksson VIP
Bra tänkvärd text som suger kring självgodheten i "Barnets bästa" . hur fan kan barnets bästa se ut såhär?
2017-12-01

  Eva Helene VIP
Det finns många olika slags krig. Mycket bra ordat här!
2017-12-01

  Marita Ohlquist VIP
Barnet var utan vapen
kunde bara tyst och stilla
acceptera beslutet som föll
och det verkar ha blivit illa!


2017-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP