Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jaget möter verkligheten och goes viking o its as.


Nu och för alltid.

Jag älskade tanken om att livet var något som hände alla andra
Det gav mig en känsla av att vara speciell
Jag var inte en av alla får som sålt sig
Jag var högre, jag var bättre,
Jag. Var. Renare.

Jag är bättre.
Jag är bättre på att förstå
Jag är bättre på att veta
Jag är bättre helt enkelt.

Jag älskar tanken om att jag är högre utvecklad än alla andra.
Mitt Ego kanske gillar det lite mer än mig.
Jag skulle vilja gå så långt som att säga att mitt Ego älskar det.

Men åter till fåren
Åter till något jag aldrig kommer bli
Åter till följare av värdsliga saker.
Åter till det jag föraktar

Välkommen till svaghet.
Välkommen till dumhet.
Välkommen till naiva föreställningar om den eviga trons förlåtelse

Jag föraktar dig inte för att du är svag.
Jag föraktar dig eftersom du lägger ditt liv i någon annans händer.
Jag föraktar dig för att du lägger dina drömmar och förhoppningar i trons händer.

Tron på en gud utanför dig själv
Tron på en frälsare som inte är du
Tron på en ande som magiskt lever på dina böner.

Jag älskar vetskapen om att jag är mer
Jag älskar vetskapen om att jag är bättre
Jag älskar vetskapen om att jag är renare

Men framförallt älskar jag vetskapen om att jag avgudar mig själv.

Nu och för alltid
Livet är jag och
jag händer er.




Fri vers (Fri form) av Hogstedt
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-01 11:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hogstedt
Hogstedt