Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Nu är det Jul igen"





Humpelihump
och Nöffelinöff

Nu är det jul igen.

Och skinkorna skola
kokas stekas samt
griljeras och senaps
kryddsmöras

Med
Mänskliga smaklökar
Och magar njuta och
Slukande smörja sitt krås
-Gunås

Från Abbekås till
Koskoskulle

Humpelihump
och Nöffelinöff

Och stabbiga Mansgrisar
med rediga Suggor
på två ben.

Dansa
Tango med varandra
på Kryssningsresor
vid Ålands havet. ..



Kanske skola de
behöva minnas
Winston Churtchills
Bevingade ord:

"Hunden ser upp till
Människan

Katten ser ner på
Människan

Grisen är den ende
Som är vår jämlike"

Bjällerklang. Bjällerklang. ..



Kanske därför det
smakar så gott?

För människan
är blott en
kannibal


Med moral
Så skral


Och därtill kommer
Trettondag Knut

När Julen tar slut
och alla grisar
Välbehövligt
får vila ut. .

Bjällerklang. Bjällerklang

Humpelihump
och Nöffelinöff. ..




















Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 578 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-01 20:28



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Det viktiga är julen finns! :)
2017-12-04

  KattenKin VIP
Grymt säger jag med!
2017-12-03

  bumerang

Sant!
Vi verkar inte vilja veta hur grisen, vår så like, har det i sitt levande liv. Bara vi får vår julskinka • i överflöd.



2017-12-02

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Originellt original av julsång.
2017-12-02

    ej medlem längre
Grymt!
2017-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP