Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Advent

Jag älskar fredagen före
första advent

Går genom min stad
Det är mörkaste tiden på året
Fuktigt i luften
men ändå kallt
på gränsen till frost
Lite glitter på trottoaren

I alla fönster lyser stjärnor
lyser ljusstakar
På balkonger och i träd
glittrar slingor
Hela staden lyser upp
Ger hopp

Jag älskar tanken
på alla människor
som på nästan samma gång
gör sitt bästa
för att pynta och sätta ljus

Röda, blå, gröna, vita, gula
slingor och lampor
spelar ingen roll
Det skönaste är känsla av att
alla vill fint på sitt sätt

Går hem genom min stad
Med en känsla av frid
Jag älskar fredagen
före första advent ...









Fri vers av Hedvig Berg
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-01 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg