Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den obekanta ensamheten

-När blev den så närvarande?

Lagade mat för en stund sen
Kände mig riktigt duktig
Som att det är något ovanligt
Som att jag inte lagar mat varje dag
Imorgon kommer jag känna mig riktigt duktig
När jag diskar

-När blev den fientlig?

Jag häller upp kaffe
Som jag häller upp kranvatten
Fikat är generisk vit limpa
En vanesak
En nödvändighet
Tänker att vi
-vi-
Borde ha Gevalia hemma
Man får inga oväntade besök av Löfbergs

-När blev jag så beroende?

Röster från högtalarna
Ett distraherande brus
Så jag slipper tänka på tystnaden
Som är så ovanlig
Även om alla mina nätter är så här
Men i vanliga fall sover det någon
Alldeles i närheten

-När blev jag så patetisk?

Stunder som dessa är det jag som sover
Går igenom dagen utan att märka den
Jag tycker om ensamheten
Har jag lurat i mig själv
Och kanske stämmer det ibland
Men nog sätter den sina spår

-När kommer min bekanta tillbaka?




Fri vers av Verner Ask
Läst 407 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2017-12-02 01:50



Bookmark and Share


  Sandra De Freitas VIP
Vilken underbar text. Fastnade extra för raderna "Borde ha Gevalia hemma
Man får inga oväntade besök av Löfbergs" Åh chills
2017-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Verner Ask
Verner Ask