Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2:a december

På sotarns räcke, en kråka
i morgonsol.

Julstjärnan har fallit
tre knogar
ner.

Sekundvisaren låter från
den siste morbrorns klocka.

Röran på bordet får i ett slag
något nytt över sig,

kaffe,

irrationellt tycker du

men bokstäverna blir skarpare.

Om seendet är att tro
finns där ett maskineri

som gör oss immuna,

ett lugn
ett ord [från dig, från historien
från dina vykort]

en flyktig kyss.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ulf D VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-12-02 15:18



Bookmark and Share


  Gena
Otroligt fångat. Bildligt träffsäkert för att sätta stunden i bur
2017-12-05

    samole
Jag tycker om den här dikten.
Tycker den speglar fint människans/din blandning av allt. Vänskap, kärlek, då och nu, skönheten och det bråda utslaget med handen.
Är det något speciellt man tänker på just innan man far ut med armen och välter den varma drycken? Gjorde det själv i går.
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP