Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försäkringskassan älskar vintern när den är kall och jävlig

 

Höst och rusk
vinter och slask
Gillar Försäkringskassans kusk
som använder den trojanska hästens list

För då blir det lättare att hitta
allt fler före detta friska
Tvinga dem till jobb
tills deras hälsa skriker stopp

Sen bortförklara allt med att de ljuger
skrämma empatin med att det är just såna som samhället utsuger
Sen är det bara att utförsäkra
så att bonusen intäkt-säkras

Sen ändrar vi namn till Förnedringskassan
söker “lite” förståelse i tre kronor till Hassan
Och när de sjuka ej står till arbetsmarknadens förfogande
tar vi bort alla socialbidrag som behövs för att andas

Sen blir de hemlösa
och försvarslösa
Då byter vi namn igen
och skickar några miljarder spänn

Till nya Förintelsekassans bankbok
där vi avdragsgillt för över pengarna till vår egen plånbok
Sen har vi fått det som vi vill
vi har fått några miljoner till




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 574 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-02 23:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så går det till i landet där "Människor ska ha rätt till ett arbete och att äta sig mätta.
Människor som inte kan arbeta ska få hjälp av samhället.
Alla ska få sjukvård...etc." som det så vackert heter på regeringens webbplats för mänskliga rättigheter!

Den s.k. Försäkringskassan är en skam för Sverige!
2017-12-05

    ej medlem längre
hemskt vad ska de sjuka leva av
ingen a-kassa och inget socialbidrag.
2017-12-03

  Fulbergarn
Försäkringskassan många namn
2017-12-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP