Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta stenar

Min mun talar stenar

och askan är grå som då

vad säger ni mig då?

 

jag vill att stenar känns

som bara stenar känns 

 

i havet på en strand

vid mina fötters blickar

sedan i mina händer

 

svarta som lava

polerade lena av havets milda brus

 

hör i vinden viskar

det tar tid att vakna

det tar tid och åter tid

 

i tusende år faller tårar i vågor

och jag känner dem nu

 

mina våta fötters fotspår

känslan av tid som alltid stilla

då men ändå nu?

 

precis som då

när de skapades?

 

ark efter ark fyller de livet med liv

i mina ögons svarta stenar?

 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 565 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-12-03 00:03



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
"hör i vinden viskar/ det tar tid att vakna
/det tar tid och åter tid"/

När är vi fullt vakna och medvetna Vilken underbar känsla att verkligen uppleva allting medveten om dofterna, färgerna, ljuden, sången, skönheten och sorgen - Man får bara ta det smärtsamma för som Rumi sade att "Bedrövelse och plåga sändes till oss för att undervisa och guida oss till en djupare mognad" Så vi får gråta och tacka livet som sände oss sorgen !!!
2017-12-06

    Peter Söderqvist
Så vackert skrivet. Jag läser in både läsandet och skrivandet i dessa rader.
2017-12-05

    ej medlem längre
Stenar fyller vår värld och är de mjuka och tilltalande så blir ett tillsammans med oss.
2017-12-04

    ej medlem längre
En sorgesång så fylld av tidlöshet och liv!
2017-12-03

  ULJO
Bokmärke
2017-12-03

    ej medlem längre
Mjuka vemodiga ord som berör.
2017-12-03

  Kungskobran VIP
Fint skrivet texten flyter in i hjärnan
silkeslent
2017-12-03

  M:tin
Djupa och vackra tankar av Dig!!!!!!!
2017-12-03

  Karina"Kia"
Vemod och att bli stark igen och allt blir som vanligt!

En vacker dikt som du skapat,än en gång du sätter fyr i läsarens tanke.

Väl beskriven dikt om känslor!
2017-12-03

    Sefarge VIP
Skönhets
Skaldat
I sorgesam
Glädje.
Tiden läker
den alla sår?

2017-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP