Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidstecken

 

Tidstecken

Vi lusläser

nyupptäckta runor

pedantiskt noga

noganoga, granskar

mått och vikt mäter

med skuggornas mått

djupet

med lärobokens viktenheter

tyngden

i bokstävernas meningsfyllnad

 

Vi stryker

med heta fingrar över

stenens kyla

fingrar på stenens inhuggna

lågor

synar deras vilopunkter

i årens eko

och i stenens vibrerande porer

vi väger

varje mejselhugg

mot en trolös tid

 

Vi synar våra egna iakttagelser

mäter väger och summerar

vi läser stenens tysta budskap

röstens rytm styrka ton

vi läser genom klara ögon

genom glasögon

förstoringsglas

mikroskåp

 

Vi granskar alla nyupptäckta

runor stående i vår nit

hängande upp och ner

liggande

med kinden mot stenen

kikande

med ett

öga

efter minsta spår

av runristarens

andetag

 

Allt låter sig slutligen förklaras

ALLT utom meningen

pulsens försvinnande

återkomst

och ljusets tysta fotspår

däremellan.

© s-e forslin
¨




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 491 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-03 17:39



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En mycket engagerande text
som berör och som har ett
mycket fint slut
2017-12-04

  Bengt H VIP
Styrkan i den här texten, om man bortser från meningen, ligger i de två sista raderna, där texten förtonas bort i ett djup, som ju var avsikten att förmedla.
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same