Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Travesti

Bland Mästarna i Minneslunden

hänger

ironins Mästerciselör

 

Karl Vennberg

 

infattad i sitt eget Mästerverk

 

Det Svarta Smycket

 

Småleende

plockar han med van hand

ner sin omramning,

psalmernas oskrivna

pauser

ända in till sin egen nakenhet

och blixtrar plötsligt

 

som "en punkt i tiden som fattar eld

spränger orden

och slungar dem som frön åt jord och djur."

 

 




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 650 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2017-12-03 18:11



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Profsigt
2017-12-05

  Kungskobran VIP
Mycket fint, full av symbolik det gillar jag
2017-12-05

  Ingrid Trolle
Stort grattis till stjärnan
för denna fantastiska dikt
med de tre sista raderna
som ett mycket fint slut
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same