Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pax

Längtans mareld

djupets ande ur en blå korall

fyller övergiven kärlek

med vilsenhetens kalla lågor

 

En sol

har förbränt ett hjärta

och is och ishavsvindar växer

virvlar askan över platsen

där all mening sjönk

så snabbt som meteoriten slungad

ifrån ljusets fjärran rymder

genom taket över sorgen

genom golvet under glädjen

ner till mörkrets bottenlösa

skuggestalt.




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 393 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-03 18:18



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Bra skrivet ... känner igen mig ...
2017-12-05

  Kungskobran VIP
otroligt suggestivt
2017-12-05

  Ingrid Trolle
Ännu en fantastisk dikt
ur din hand.
Bokmärkes
2017-12-04

  Öknens Ros VIP
mörk och dyster, gillar tonen.
2017-12-03
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same